Η Canonical κλείνει την πόρτα σε Unity, Ubuntu Phone και σύγκλιση
07/04/2017
pixel
Πότε το Pixel ή Nexus smartphone σας θα σταματήσει να ενημερώνεται;
28/04/2017
Εμφάνιση όλων

Τέλος το Roaming εντός της Ε.Ε. από τις 15 Ιουνίου

roaming

Το σχέδιο της Ευρωπαικής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής – που σημαίνει ότι οι πολίτες δε θα χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον για κλήσεις, SMS και χρήση δεδομένων σε άλλες Ευρωπαικές χώρες – πέρασε την τελική ψηφοφορία σήμερα το πρωί. Η υιοθέτηση του νόμου είχε δρομολογηθεί εδώ και μήνες και, εφόσον υπογραφεί από την Ευρωβουλή και την Κομισιόν τον Μάιο, θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου.

Τι θα ισχύει μετά την κατάργηση του Roaming;

Οι Ευρωπαίοι θα χρεώνονται σε εγχώριες τιμές όταν καλούν, στέλνουν SMS ή χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και θα αξιοποιούν για αυτόν τον σκοπό το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είναι συνδρομητές.

“Η σημερινή τελική ψήφος στο Συμβούλιο ανοίγει το δρόμο για δωρεάν περιαγωγή” είπε ο Δρ. Emmanuel Mallia, Μαλτέζος Υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ψηφιακής Οικονομίας σε δηλώσεις τύπου. “Όταν οι Ευρωπαίοι θα πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι, θα μπορούν να απολαμβάνουν την ελευθερία του να μπορούν να παραμένουν σε επαφή και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σαν να ήταν σπίτι τους.”

 

 

Ο νόμος θα επηρεάσει όλους τους πολίτες που ζουν σε χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, καθώς και αυτόυς σε μερικά κράτη εκτός αυτής, όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία. Προηγουμένως, η Ε.Ε. είχε επιβάλει χρεώσεις περιαγωγής (τις λεγόμενες “EuroTariff”) μέχρι να συμφωνηθεί να τις καταργήσει το 2015. Ο νόμος θα είναι επίσης χρήσιμος για τουρίστες που θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν κάρτα pay-as-you-go SIM για τις διακοπές τους και να τη χρησιμοποιούν σε κάθε χώρα χωρίς επιπλέον κόστος.

Είσοδος | Sign in