Η Smart TV σας δεν είναι τόσο ασφαλής όσο πιστεύετε (Video)
03/04/2017
Η Canonical κλείνει την πόρτα σε Unity, Ubuntu Phone και σύγκλιση
07/04/2017
Εμφάνιση όλων

Προστατέψτε το ιστορικό περιήγησής σας με τη χρήση VPN

Η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο περιορισμένη!

Είναι πλέον επίσημο. Τόσο η Γερουσία όσο και το Κογκρέσο ψήφισαν την ανατροπή των κανόνων ιδιωτικότητας που δημιουργήθηκαν από το FCC, και οι πάροχοι σας θα είναι πλέον ελεύθεροι να παραχωρήσουν προς πώληση το ιστορικό περιήγησής σας και τα δεδομένα τοποθεσίας σας σε διαφημιστές.

Ωστόσο, αν θα θέλατε να εξαιρεθείτε από αυτό, υπάρχει ακόμα τρόπος να το κάνετε: μέσω της χρήσης VPN (Virtual Private Network).

 

Πως το VPN μπορεί να σας προστατέψει;

Το VPN επιτυγχάνει δύο πράγματα. Πρώτων, κρυπτογραφεί όλη τη διαδικτυακή σας κίνηση. Αυτό σημαίνει πως κανένας που μπορεί να παρεμβληθεί – συμπεριλαμβανομένου του παρόχου σας – δε θα έχει τη δυνατότητα να δει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε ή τι κάνετε εκεί.

Δεύτερων, μεταμφιέζει την τοποθεσία σας, δείχνοντας ότι η διαδικτυακή κίνησή σας προέρχεται από κάπου αλλού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η πρόσβαση περιεχομένου του Netflix που διατίθεται σε συγκεκριμένες μόνο χώρες ή και η παρακολούθηση προγραμμάτων webTV τα οποία διατίθενται αποκλειστικά για εγχώρια αναπαραγωγή και αποκλείονται στο εξωτερικό.

 

Είναι όλα τα VPN το ίδιο ασφαλή;

Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή ενός VPN. Οι υπηρεσίες ποικίλουν τόσο σε ταχύτητες όσο και στον αριθμό των χωρών στις οποίες έχουν servers. Πιο σημαντικό, ενώ ο πάροχός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να καταγράψει τις διαδικτυακές σας κινήσεις, ένα ασυνείδητο VPN θα μπορούσε. Αυτό θα είχε ως συνέπεια τα δεδομένα σας να παρακολουθούνται και να πωλούνται και πάλι, απλά από κάποιον άλλον και όχι από τον πάροχο δικτύου σας.

Διαλέγετε πάντα μία ευυπόληπτη υπηρεσία VPN η οποία δε συλλέγει καταγραφές.

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε υπολογιστές όσο και σε smartphones, και συνίσταται ιδιαίτερα η χρήση τους κατά την περιήγηση σε δημόσιο WiFi hotspot για ασφάλεια απέναντι σε man-in-the-middle επιθέσεις.

 

Πως θα αποκτήσω ένα ασφαλές VPN για όλες τις συσκευές μου;

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις υπηρεσίες VPN  που παρέχουμε και, επιλέγοντας το πακέτο που σας ταιριάζει, να κρατήσετε τα προσωπικά δεδομένα περιήγησής σας ασφαλή σε όλες τις συσκευές σας (PC, Mac, Android, iOS και Linux).

Είσοδος | Sign in